Cara Bank In Duit CIMB

Memindahkan wang melalui juruwang di pejabat cawangan biasanya memerlukan lebih banyak masa apabila ramai pelanggan mahu memindahkan wang melalui juruwang, terutama pada hari Isnin dan Jumaat.

Oleh itu, Anda boleh menggunakan deposit tunai ATM untuk mendepositkan wang ke dalam akaun simpanan Anda. Cara membuat deposit tunai di deposit tunai ATM CIMB sangat mudah, jika Anda tidak tahu bagaimana, kami akan menyediakan tutorial lengkap di bawah.

Cash deposit machine adalah sama dengan ATM, kecuali cash deposit machine boleh menerima wang yang Anda masukkan untuk simpanan atau transfer ke akaun lain. Tetapi kerana sekarang perbincangan mengenai bank in duit, kami akan membincangkan cara bank in duit cimb sahaja.

Tetapi Anda perlu mempertimbangkan sebelum ini, ATM cash deposit machine tidak menerima semua mata wang. ATM cash deposit machine hanya menerima nominal ringgit tertentu, dan pastikan bahawa wang yang Anda masukkan tidak lusuh atau dilipat.

Cara Bank In Duit CIMB
Cara Bank In Duit CIMB

Cara Masuk Duit Guna Mesin ATM Cash Deposit CIMB Bank

Transfer duit atau menjimatkan (deposit tunai) melalui mesin ATM cash deposit machine tunai tidak tertakluk kepada bayaran alias (percuma). Okay, kami akan memberikan tutorial atau cara masuk duit guna mesin ATM cash CIMB lengkap dengan panduan gambar. Kami yakin selepas Anda membaca dan memahami langkah-langkah yang kami berikan, Anda dapat melakukannya dengan segera.

 1. Pergi bank CIMB atau lawati mesin Cash Deposit Machine
 2. Sila tekan nombor untuk aktifkan mesinLangkah bank in duit
 3. Pilih bahasa (Bahasa Malaysia atau English)Pilih bahasa mesin ATM
 4. Pilih akaun bank/kad kredit
 5. Masukkan nombor akaun tujuan, tekan jika yaMasukan nombor akaun bank
 6. Tunggu sebentar sahaja, skrin ATM akan menunjukan maklumat pemiliki akaun secara lengkap
 7. Masukkan duit Anda pada kotak dibawah skrinMasukan nombor akaun bank
 8. Pilih “Teruskan” jika selesai masukkan duit
 9. Selepas itu akan tertulis di skrin jumlah wang yang Anda masukkan, pilih terima jika betulUrus niaga melalui mesin ATM
 10. Ambil resit dan selesai

Petua untuk transaksi selamat menggunakan mesin ATM CIMB cash deposit.

 • Pastikan lokasi ATM yang digunakan berada di lokasi yang selamat. Contohnya, ditutup dan terdapat penjaga pegawai keselamatan.
 • Periksa mulut kad ATM di mesin ATM, pastikan tiada alat tambahan.

Panduan cara transfer duit melalui Maybank2u

Itulah cara untuk membuat deposit tunai menggunakan ATM CIMB. Semoga maklumat yang kami kongsi dapat berguna.