Cara Pinjam Kredit Maxis

Banyak keperluan yang boleh di handle melalui telefon pintar, menjadikan keperluan untuk kredit dan kuota internet menjadi agak tinggi sekarang. Bermula dari memanage kerja, perniagaan, bermain media sosial, komunikasi dengan rakan sekerja, streaming, membayar bil mendengarkan muzik dan aktiviti perbankan, semua boleh dilakukan melalui telefon pintar.

Habis kredit atau kuota internet pada masa kritikal memang boleh membuat pening kepala. Penyelesaiannya rajin-rajinlah memeriksa kredit dan kuota secara berkala.

Bagaimana jika keadaan kredit atau kuota internet benar-benar habis dan tidak mungkin untuk membeli kredit? Jangan bimbang! Terutama bagi pengguna Maxis, Anda boleh memanfaatkan program kredit kecemasan Maxis atau yang dinamakan SOS Top Up Maxis.

Cara Pinjam Kredit Maxis
Cara Pinjam Kredit Maxis

Apa Itu Kredit SOS Maxis

Maxis SOS kredit adalah perkhidmatan pinjaman kredit kecemasan dari Maxis untuk pelanggan Maxis. Pinjaman kredit ini kemudiannya boleh digunakan untuk telefon dan SMS kepada semua nombor operator.

Terma dan Syarat Pinjam Kredit SOS Maxis

Sebelum meminjam kredit SOS, terdapat beberapa syarat yang perlu Anda selesaikan, iaitu:

  1. Perkhidmatan ini hanya sah untuk pelanggan Maxis
  2. Kad Maxis mesti aktif dan mencapai tempoh 1 bulan langganan atau lebih
  3. Sekiranya Anda telah meminjam kredit SOS terlebih dahulu, pastikan Anda telah mengembalikannya dengan menaikkan kredit anda
  4. Tablet, MVNO atau pelan-pelan Broadband tidak dibolehkan
  5. Caj perkhidmatan akan dikenakan dari tambah nilai Anda yang seterusnya.

Cara Pinjam Kredit Maxis

Melalui Dial *100*4#

  1. Dail *100*4# dan pilih SOS Top Up
  2. Pilih SOS Top Up
  3. Pilih 1 untuk teruskan

Melalui aplikasi Red App

  1. Klik pada Home untuk melihat baki kredit Anda. Klik Top Up untuk menambah kredit
  2. Pilih SOS Top Up

Jenis SOS yang dapat Anda pilih ada 2 iaitu :

JENIS SOS PEMBERIAN KATA KUNCI
SOS Internet Pass Internet DATA
SOS Top Up Kredit YES, YA, RM, Y

Pilihlah sesuai kebutuhan Anda. Untuk melanggan SOS kredit Maxis hantar STARTSMS ke 20505. Lalu bagaimana cara untuk berhenti langganan SOS kredit Maxis ? Mudah je Anda perlu taip STOPSMS ke 20505. Untuk menerima kembali makluman promosi, hantar STARTSMS ke 20505.

Cara Mengembalikan SOS Topup Maxis

SOS Topup Maxis
SOS Topup Maxis

Satu-satunya cara untuk memulangkan SOS topup Maxis yang Anda telah meminjam ialah meningkatkan kredit Anda. Tidak boleh melalui pemindahan kredit. Kredit yang Anda isi akan dipotong secara automatik oleh sistem mengikut kredit SOS nominal yang Anda pinjam.

Baca juga : Cara share kredit maxis mudah dan cepat berjaya.

Adakah semuanya jelas? Jika ya, sila cuba kaedah pinjaman Maxis jika Anda benar-benar memerlukannya. Juga berkongsi artikel ini dengan rakan-rakan Anda.