Kad Cimb Hilang

Kehilangan kad ATM CIMB bukanlah fenomena luar biasa, hal ini boleh dialami oleh sesiapa sahaja. Dan kenyataannya bahawa kejadian ini telah menimpa banyak orang, oleh itu jika tiba-tiba masalah ini datang, Anda tidak perlu terlalu risau. Kenapa?

Kerana kad ATM memiliki PIN, perkhidmatan pusat panggilan Cimb bank sangat mudah dihubungi. Hanya dengan menggunakan telefon, Anda tidak perlu datang ke pejabat cawangan bank CIMB, Anda boleh meminta bank untuk menyekat melalui sambungan telefon.

Dengan cara tersebut kad Debit/Kredit CIMB tidak dapat digunakan oleh sesiapa sahaja yang menjumpainya. Baki dalam akaun pun akan selamat.

Walau bagaimanapun, kewujudan kad ATM sangat diperlukan. Tanpa kad debit/kredit CIMB, masalah kewangan dan pembayaran akan menyukarkan hidup Anda.

Contohnya, Anda tidak boleh mengeluarkan wang tunai dengan menggunakan mesin ATM yang tersebar luas di tepi jalan.

Untuk mengambil wang tunai tanpa kad ATM, pasti harus melalui juruwang bank yang pasti beratur dan waktu bekerja tidak 24 jam sehari.

Atas sebab ini, jika kad ATM CIMB Anda hilang, segera buat baru. Mengenai cara gantian kad baru dan syarat yang mesti Anda penuhi, tidak banyak dan rumit seperti dahulu yang memerlukan Anda membawa sijil kehilangan dari polis.

Dan mengenai kad ATM baru sebagai gantian, Anda tidak perlu menunggu berhari-hari untuk mendapatkannya.

Atau dengan kata lain pada hari itu Anda juga boleh membawa pulang kad ATM CIMB baru.

Ingin mengetahui dengan lebih terperinci bagaimana prosedurnya? Teruskan membaca sehingga habis.Kad Cimb Hilang

Kad Bank Cimb Hilang Bayar Berapa?

Ramai korang yang tanya, adakah caj kalau kad bank Cimb hilang? Sebagai makluman, jika kad ATM debit/kredit hilang caj RM12 akan dikenakan untuk penggantian kad disebabkan hilang atau rosak.

Sila hubungi 0362047788 dan minta agar kad kredit Anda disekat. Selepas itu, sila minta penggantian kad kredit baru. Harap maklum bahawa terdapat caj RM12 untuk gantian pertama dan RM50 untuk setiap gantian seterusnya.

Dan sekiranya kalau buku akaun simpanan CIMB hilang macam mana? caj RM15.90 akan dikenakan untuk penggantian kad disebabkan hilang.

Bagi penjelasan selanjutnya berkenaan caj tersebut, Anda boleh merujuk kepada kaunter cawangan Cimb bank terdekat.

Cara Buat Baru Kad Cimb

Cara buat kad Cimb baru mudah sahaja, sila pergi ke pejabat cawangan Cimb berdekatan untuk memohon kad ATM debit/kredit baru.

Dokumen yang perlu Anda bawa iaitu kad pengenalan sah dan buku bank Cimb sahaja.

Selepas itu, pegawai bank akan melakukan pengesahan data seperti bertanya nama ibu kandung dan tarikh lahir Anda untuk memastikan bahwa Anda adalah pemilik akaun sebenar.

Untuk makluman, kad Cimb gantian boleh diperolehi dari mana-mana cawangan berhampiran.

Baca panduan cara tukar no telefon CIMB Clicks

Itulah cara mudah buat baru kad Cimb kalau kad ATM debit/credit hilang atau rosak.