Semak Baki Pinjaman Kereta Hong Leong Bank

Adakah Anda ingin mempunyai kenderaan peribadi, sama ada kereta atau motosikal? Sekarang membeli atau memiliki kenderaan bermotor tidaklah sukar seperti sebelumnya.

Sekiranya Anda terpaksa berjimat selama bertahun-tahun untuk membeli kereta, motosikal atau barang lain yang Anda mahukan.

Sekarang Anda boleh membeli barang-barang ini secepat mungkin. Anda boleh membelinya menggunakan kaedah membeli pinjaman kereta atau pinjaman motosikal.

Jika Anda membeli kenderaan dengan menggunakan pinjaman kereta atau kaedah pinjaman motosikal.

Anda tidak perlu membayar harga kenderaan secara langsung. Anda hanya perlu membayar down payment, sebagai tanda pembayaran untuk kereta atau motosikal.

Lain-lain bayaran yang Anda boleh bayar secara ansuran atau ansuran. Sekiranya Anda berminat untuk memulakan pinjaman kenderaan motor.

Anda boleh memilih pinjaman kereta dan pinjaman motosikal dari Hong Leong Bank.

Kelebihan pinjaman kereta di Hong Leong Bank adalah Anda boleh membayar secara ansuran online dan melihat baki pinjaman secara terperinci melalui Hong Leong Connect Online Banking.

Semak Baki Pinjaman Kereta Hong Leong Bank
Semak Baki Pinjaman Kereta Hong Leong Bank

Semak Baki Pinjaman Kereta Hong Leong Bank

Sekarang membayar ansuran pinjaman kereta dan membuat semak baki pinjaman kereta Hong Leong Bank tidak sukar, seperti pada zaman dahulu.

Kerana Anda boleh membayar pinjaman kereta Hong Leong Bank secara online di Hong Leong Connect Online Banking. Jadi Anda tidak perlu pergi ke bank.

Cara Cek Baki Pinjaman Kereta Hong Leong Bank

Cek Baki Pinjaman Kereta Hong Leong BankSekiranya Anda sudah memiliki akaun berdaftar di Hong Leong Connect Online Banking, sila ikuti langkah-langkah dibawah untuk semak baki pinjaman kereta Hong Leong online:

  1. Buka laman https://s.hongleongconnect.my
  2. Masukkan username dan password akaun Anda
  3. Pilih Menu Pay & Transact
  4. Pilih Menu Loan / Financing Payment
  5. Pilih Menu Vehicle Loan
  6. Maklumat baki pinjaman akan terpapar secara detail.

Anda juga boleh menggunakan menu My Statement/Invoice untuk melihat sisa baki pinjaman.

Anda mungkin berminat membaca semak insurans kereta online

Hong Leong Bank juga menyediakan pelbagai pinjaman lain seperti Pinjaman Perumahan, MortgagePlus, Pinjaman Kedai, Pembiayaan Semula, Pinjaman Perumahan Istimewa, Skim Rumah Pertamaku, Pinjaman Peribadi, Pembiayaan Saham Hong Leong Bank dan Kemudahan Overdraf Bercagarkan Pelaburan.

Itulah maklumat cara nak semak baki pinjamn kereta Hong Leong Bank online.