Semak Kelulusan Pinjaman Aeon Credit

Pemilikan kad kredit di Malaysia memberikan banyak faedah bagi setiap penggunanya. Terutama bagi mereka yang ingin sentiasa mempunyai perkara yang baik dan kemudian mereka boleh memanfaatkan kemudahan kad kredit yang mereka punya. Sekarang bercakap mengenai kad kredit, di Malaysia terdapat banyak penyedia perkhidmatan kad kredit yang boleh kita gunakan, salah satunya adalah Aeon.

Tidak jauh berbeza dari kad kredit bank lain di negara ini, tentu saja Aeon juga menyediakan beberapa kemudahan dan fasilitasi yang tidak mungkin ada bank lain sehingga menjadi salah satu daya tariknya.

Penggunaan kredit Aeon ini boleh digunakan di semua merchant dengan logo Visa. Bagi ciri kredit Aeon, terdapat Kad Aeon Express yang hanya boleh digunakan di merchant yang bekerja dengan Aeon, kad kredit ini hanya boleh digunakan untuk masa tertentu.

Dalam penggunaan kad Aeon, sila ambil perhatian bahawa pelanggan mesti memenuhi syarat yang ditetapkan oleh bank.

Semak Kelulusan Pinjaman Aeon Credit
Semak Kelulusan Pinjaman Aeon Credit

Semak Kelulusan Pinjaman Aeon Credit

Ada 3 kaedah yang boleh Anda cuba untuk mengetahui status kad kredit diluluskan (Approved) atau tidak (Rejected). Bagi anda yang masih pemula mengenai kad kredit, sila rujuk kepada tutorial berikut.

Semak Kelulusan Pinjaman Aeon Melalui SMS

Buat mesej dengan format : AEON CCSTS (PIN) hantar ke 63633, PIN sesuai I.C / Passport yang dahulu dibuat saat mendaftar.

Contoh : AEON CCSTS 1234 hantar ke 63633

Caj dikenakan sebesar RM0.15 per SMS.

Semak Kelulusan Pinjaman Aeon Melalui Telefon

Cara kedua adalah menanyakan langsung ke call center Aeon credit. Namun ia ada hanya pada hari dan jam kerja sahaja. Jadi hubungi saat jam kerja ya. Nombor yang boleh Anda hubungi +603 2719 9999.

Semak Kelulusan Pinjaman Aeon Melalui Email

Silakan buat email yang berisi maklumat ID Aeon semasa Anda mendaftar dahulu dan jelaskan tujuan Anda mengirim email lepas tu kirim ke customer.service@aeoncredit.com.my

Baca juga cara semak baki pinjaman motosikal Aeon credit bila Anda kredit motosikal di Aeon.

Dari ke 3 kaedah diatas kami sarankan menggunakan SMS sahaja kerana lebih mudah dan cepat. Jika pinjaman di approved, silakan bayar bil secara teratur untuk menghindari denda.